Rolada je vrsta kolača koja se pravi tako da se tanki sloj tijesta za biskvit rasporedi na lim za pečenje i peče dok ne postane rahlo. Nakon pečenja, biskvit se izvadi iz pećnice i odmah dok je topao zarola u valjkasti oblik. Biskvit zatim ostavite da se potpuno ohladi dok zadrži svoj smotani oblik. Nakon hlađenja, biskvit se pažljivo odmota, a po površini rasporedi sloj nadjeva, te se ponovno zamota.
Sastojci za biskvit za roladu od 6 jaja su:
- 250 grama smeđeg šećera
- ulje, za podmazivanje
- 250 grama glatkog brašna
- 6 jaja
Za pripremu biskvita za roladu od 6 jaja, počnite zagrijavanjem pećnice na 200°C. Dok se pećnica zagrijava, premažite dno kalupa s biljnim uljem. Stavite papira za pečenje tako da savršeno pokriva dno kalupa. Obložite papir s malo ulja, a potom pospite šećerom i brašnom. U velikoj zdjeli stavite jaja i šećer te koristeći električni mikser miksajte smjesu 10 minuta.
Dodajte pola brašna u smjesu i pažljivo promiješajte. Ponovite postupak s preostalim brašnom. Važno je raditi to nježno i polako. Dodajte 1 žlicu mlake vode u smjesu. Ulijte pripremljenu smjesu u kalup i ravnomjerno je rasporedite lopaticom. Pecite biskvit za roladu od 6 jaja u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Biskvit za roladu od 6 jaja već je gotov i spreman je za korištenje u ostatku recepta.