Deserti /

Recept za biskvit za roladu od 6 jaja

Image
Foto: Pixabay

Imate 6 jaja i želite pripremiti ukusan desert? Ovaj recept za biskvit za roladu korist točno 6 jaja. Saznajte kako se priprema biskvit za roladu od 6 jaja.

3.8.2023.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Rolada je vrsta kolača koja se pravi tako da se tanki sloj tijesta za biskvit rasporedi na lim za pečenje i peče dok ne postane rahlo. Nakon pečenja, biskvit se izvadi iz pećnice i odmah dok je topao zarola u valjkasti oblik. Biskvit zatim ostavite da se potpuno ohladi dok zadrži svoj smotani oblik. Nakon hlađenja, biskvit se pažljivo odmota, a po površini rasporedi sloj nadjeva, te se ponovno zamota.

Sastojci za biskvit za roladu od 6 jaja su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama smeđeg šećera
  • ulje, za podmazivanje
  • 250 grama glatkog brašna
  • 6 jaja

Za pripremu biskvita za roladu od 6 jaja, počnite zagrijavanjem pećnice na 200°C. Dok se pećnica zagrijava, premažite dno kalupa s biljnim uljem. Stavite papira za pečenje tako da savršeno pokriva dno kalupa. Obložite papir s malo ulja, a potom pospite šećerom i brašnom. U velikoj zdjeli stavite jaja i šećer te koristeći električni mikser miksajte smjesu 10 minuta.

Dodajte pola brašna u smjesu i pažljivo promiješajte. Ponovite postupak s preostalim brašnom. Važno je raditi to nježno i polako. Dodajte 1 žlicu mlake vode u smjesu. Ulijte pripremljenu smjesu u kalup i ravnomjerno je rasporedite lopaticom. Pecite biskvit za roladu od 6 jaja u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Biskvit za roladu od 6 jaja već je gotov i spreman je za korištenje u ostatku recepta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo