Kuharica /

Recept kako se radi umak od bijelog luka

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada pripremali umak od bijelog luka? Umak od bijelog luka može se koristiti uz razna jela. Otkrijte kako se priprema i uživajte u najfinijem bijelom umaku od luka.

20.7.2023.
11:46
Pixabay
VOYO logo

Kremasti umak od bijelog luka koristi samo 6 sastojaka. Ovaj jednostavan recept za umak ćete htjeti koristiti uz sve, od tjestenine do pizze! Ovaj ukusni kremasti umak od pečenog bijelog luka tako je ukusan i spreman za manje od 20 minuta.

Sastojci za umak od bijelog luka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 žlice maslaca
  • 4 režnja češnjaka ili 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 480 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g svježe naribanog parmezana
  • 2 žlice svježeg peršina 1-2 žlice, ili 2 žličice sušenog peršina

Kako se priprema umak od bijelog luka?

Za pripremu umaka od bijelog luka u velikoj tavi otopite maslac na srednjoj vatri, zatim dodajte češnjak i kuhajte 30 sekundi ili dok ne zamiriše. Stalno miješajte da češnjak ne zagori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte brašno, miješajući, i kuhajte oko 1 minutu, dok lagano ne dobije boju. Često promiješajte. Vrhnje za kuhanje postepeno umutite i začinite solju i paprom.

Kuhajte dok se ne zgusne, oko 1-2 minute te povremeno promiješajte. Umutite sve grudice koje se stvore. Kuhajte umak samo dok se ne zgusne. Kad gusto obloži stražnju stranu žlice, gotov je.

Umiješajte parmezan i peršin, a zatim maknite tavu s vatre. Poslužite umak od bijelog luka odmah za najbolje rezultate. Umak od bijelog lika će se zgusnuti na sobnoj temperaturi pa ga odmah iskoristite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo