Rolada od kokosa s kremom od mascarpone sira savršen je lagani desert. Priprema rolade nije zahtjevna, a kolač je gotov za manje od sat vremena. Lagana rolada od kokosa savršen je desert za sve prilike i prigode.
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica kokosovog brašna
- žlica gustina
- prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- 1/2 šalice šećera u prahu
- 1/2 šalice kokosovog brašna
- žličica ekstrakta vanilije
Lagana kokos rolada priprema:
Najprije napravite biskvit tako da odvojite bjelanjke od žumanjaka i napravite snijeg od bjelanjaka. Miksajte žumanjke s ostalim sastojcima i na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u lim za pečenje i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz lima za pečenje i ohladite.
Za to vrijeme kad se biskvit hladi napravite kremu. Najprije miksajte slatko vrhnje da dobijete čvrsti šlag.
U drugoj posudi miksajte mascarpone sir, šećer u prahu, kokosovo brašno i vaniliju.
Kada dobijete glatku smjesu dodajte je u šlag od slatkog vrhnja. Dobro izmiješajte da se svi sastojci sjedine.
Biksvit pospijte s kokosovim brašnom i premažite kremom.
Zalorajlte polako biskvit i stavite na hlađenje. Rolada od kokosa je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi.