Desert s kokosom /

Recept kako se radi lagana kokos rolada

Image
Foto: Pixabay

Lagana kokos rolada oduševit će sve ljubitelje kolača od kokosa. Pratite recept i napravite laganu kokos roladu za svoje ukućane.

6.5.2023.
16:30
Pixabay
VOYO logo

Rolada od kokosa s kremom od mascarpone sira savršen je lagani desert. Priprema rolade nije zahtjevna, a kolač je gotov za manje od sat vremena. Lagana rolada od kokosa savršen je desert za sve prilike i prigode.

Sastojci za biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica kokosovog brašna
  • žlica gustina
  • prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mascarpone sira
  • 1/2 šalice šećera u prahu
  • 1/2 šalice kokosovog brašna
  • žličica ekstrakta vanilije

Lagana kokos rolada priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije napravite biskvit tako da odvojite bjelanjke od žumanjaka i napravite snijeg od bjelanjaka. Miksajte žumanjke s ostalim sastojcima i na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Izlijte u lim za pečenje i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz lima za pečenje i ohladite.

Za to vrijeme kad se biskvit hladi napravite kremu. Najprije miksajte slatko vrhnje da dobijete čvrsti šlag.

U drugoj posudi miksajte mascarpone sir, šećer u prahu, kokosovo brašno i vaniliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada dobijete glatku smjesu dodajte je u šlag od slatkog vrhnja. Dobro izmiješajte da se svi sastojci sjedine.
Biksvit pospijte s kokosovim brašnom i premažite kremom.

Zalorajlte polako biskvit i stavite na hlađenje. Rolada od kokosa je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo