Keto pire od brokule predstavlja ukusnu i nutritivno bogatu alternativu tradicionalnom pireu od krumpira.
Sastojci:
- 1 veća glavica brokule
- 2 žlice maslaca
- 1/4 šalice parmezana
- Sol i papar po ukusu
- Prstohvat češnjaka u prahu
Kada se odlučite pripremati keto pire od brokule, najprije kuhajte narezanu brokulu u slanoj vodi dok ne postane mekana. Nakon toga važno je da je dobro ocijedite.
U sljedećem koraku u loncu otopite maslac na laganoj vatri. Pripazite da vatra ne bude prejaka, jer maslac lako može pregorjeti.
U blenderu ili sjeckalici, pomiješajte kuhane brokule, otopljeni maslac, parmezan, sol, papar i češnjak u prahu, ako ga odlučite koristiti.
Blendajte smjesu za keto pire od brokule dok ne postane glatka i kremasta. Poslužite keto pire od brokule toplo kao prilog uz različite proteine ili kao samostalno jelo ako vam tako više odgovara.