jednostavni pileći paprikaš gotov je za sat vremena i odličan je izbor za glavno jelo za svaki dan. Kako se radi jednostavni pileći paprikaš donosi recept koji možete prilagoditi svom ukusu što se tiče začina. Iznenadite svoje ukućane i pripremite ukusan, a jednostavan pileći paprikaš.
Sastojci za jednostavni pileći paprikaš:
- 1/2 kg pilećih bataka, bez kostiju i kože, izrezanih na komade
- 3 mrkve, oguljene i narezane
- 1 luk, izrezan
- 6 češnjeva češnjaka, nasjeckanih
- 1 l pilećeg temeljca
- žlica brašna
- list lovora
- 35 dkg krumpira, očišćenih i narezanih na četvrtine
- malo svježe nasjeckanog peršina
- sol i papar po ukusu
Kako se priprema jednostavni pileći paprikaš:
U velikom loncu zagrijte malo ulja te dodajte pileće komade i kratko ih pržite. Maknite piletinu iz lonca i stavite ih na stranu.
Dodajte još malo ulja i zagrijete. Pržite luk na ulju dok ne postane staklast. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite još minutu dok ne zamiriše.
Pospite brašno preko luka i češnjaka. Dobro promiješajte i postepeno ulijevajte pileći temeljac uz stalno miješanje kako biste dobili glatku smjesu.
Vratite pržene pileće komade u lonac. Dodajte narezane mrkve i lovorov list. Pustite da zavrije i smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka 15-20 minuta.
Dodajte narezane krumpire i preostalih 2 dcl pilećeg temeljca te kuhajte dok krumpiri ne omekšaju, još 15-20 minuta. Provjerite začine i prilagodite sol i papar prema ukusu.
Prije posluživanja, jednostavni pileći paprikaš pospite svježe nasjeckanim peršinom.