Voćni kolači savršen su izbor za sve prilike i prigode. Jedan od poznatijih voćnih kolača su poznati dunavski valovi. Ovaj sočni voćni kolač odličan je izbor za nedjeljni desert, ali i desert za svaki dan. Vrijeme pripreme ovog kolača je oko sat vremena.
Sočni dunavski valovi sastojci:
- 4 jaja
- 30 dkg brašna
- 35 dkg brašna
- vanilin šećer
- prašak za pecivo
- 1-2 dcl mlijeka
- 20 dkg margarina
Sočni dunavski valovi priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Napravite tijesto od svih sastojaka. Tijesto mora biti malo gušće. Polovicu tijesta stavite u lim za pečenje, a u drugu polovicu stavite 2 žlice kakaa.
Prelijte smjesu s kakaom preko žute smjese, stavite višnje ili neko drugo voće i pecite oko 30 minuta.
Na pečeni biskvit stavite kremu. Kremu napravite tako da skuhate puding od vanilije u 3 dcl mlijeka. Kada se ohladi u puding dodajte 25 dkg margarina, 15 dkg šećera i dobro izmiješate.
Kremu stavite na hladni biskvit. Na kraju preko kreme možete staviti i glazuru od čokolade.