Krumpir gulaš možete prilagoditi svojim preferencijama dodavanjem različitih začina i povrća. Ovo jelo je odlično kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu. Ovdje pronađite recept za fini krumpir gulaš.
Sastojci za fini krumpir gulaš:
- 1 veliki luk, sitno narezati
- 3 žlice ulja
- 1 žličica paprike
- 1,2 kg krumpira, velike kockice
- 1 srednja mrkva, oguljena i narezana
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- 2 žlice pasirane rajčice
- 1 žličica soli
- 3 šalice vode
- 1 žlica octa
- 2 lista lovora
- Svježe mljeveni crni papar
- 2 žlice nasjeckanog peršina
Zagrijte ulje i dodajte luk pa pirjajte dok ne dobije laganu boju. Pospite paprikom i dodajte češnjak, krumpir, mrkvu, pastu od rajčice, vodu, sol, ocat i lovor.
Pomiješajte, pazite da tekućina bude iznad krumpira. Pustite da zavrije i smanjite temperaturu, pustite da se kuha otklopljeno 30-40 minuta.
Kušajte i začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom, dodajte nasjeckani peršin. Ako je gulaš rjeđi, izvadite par krumpira i zgnječite vilicom ili ako želite samo dodajte još vode, pustite da lagano kuha još 15 minuta. Poslužite fini krumpir gulaš uz salatu.