Uz svinjsku vratinu na naglo možete poslužiti razne priloge, poput krumpir salate, pečenih krumpirića, povrća ili raznih umaka.
Sastojci:
- 4 svinjska odreska (tanka)
- 2 jaja
- 60 g brašna
- 60 g krušnih mrvica
- Sol i papar po ukusu
- Ulje za prženje
Ako su svinjski odresci debeli, stavite ih između dva komada prozirne folije i lagano ih istucite batom kako biste ih stanjili. Posolite i popaprite svaku stranu odreska. U prvu zdjelu stavite brašno, u drugu razbijte jaja i istucite ih, a u treću zdjelu stavite krušne mrvice.
Uvaljajte svaki svinjski odrezak prvo u brašno, zatim u tučena jaja, i na kraju u krušne mrvice. U tavi, zagrijte dovoljno ulja da prekrije dno tave debelo oko 1 cm. Neka ulje bude dovoljno vruće prije nego što stavite odreske.
Stavite panirane odreske u zagrijano ulje i pržite ih 2-3 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Nakon prženja, izvadite odreske iz tave i stavite ih na papirnati ručnik kako bi se upio višak ulja. Poslužite svinjski vrat na naglo uz prilog po vašem izboru.