Glavno jelo /

Recept kako se pravilno priprema svinjska vratina na naglo

Image
Foto: Pixabay

Svinjska vratina na naglo je popularno jelo u mnogim dijelovima svijeta, a različite kuhinje imaju svoje varijante ovog jela. Ovdje pronađite jednu varijantu svinjske vratine na naglo.

3.8.2023.
14:23
Pixabay
VOYO logo

Uz svinjsku vratinu na naglo možete poslužiti razne priloge, poput krumpir salate, pečenih krumpirića, povrća ili raznih umaka.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska odreska (tanka)
  • 2 jaja
  • 60 g brašna
  • 60 g krušnih mrvica
  • Sol i papar po ukusu
  • Ulje za prženje

Ako su svinjski odresci debeli, stavite ih između dva komada prozirne folije i lagano ih istucite batom kako biste ih stanjili. Posolite i popaprite svaku stranu odreska. U prvu zdjelu stavite brašno, u drugu razbijte jaja i istucite ih, a u treću zdjelu stavite krušne mrvice.

Uvaljajte svaki svinjski odrezak prvo u brašno, zatim u tučena jaja, i na kraju u krušne mrvice. U tavi, zagrijte dovoljno ulja da prekrije dno tave debelo oko 1 cm. Neka ulje bude dovoljno vruće prije nego što stavite odreske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite panirane odreske u zagrijano ulje i pržite ih 2-3 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Nakon prženja, izvadite odreske iz tave i stavite ih na papirnati ručnik kako bi se upio višak ulja. Poslužite svinjski vrat na naglo uz prilog po vašem izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo