Kuharica /

Recept kako pripremiti lungić u umaku za glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Lungić u umaku odličan je izbor za glavno jelo. Donosimo jednostavan recept kako pripremiti lungić u umaku za samo pola sata.

6.7.2023.
17:05
Pixabay
VOYO logo

Lungić je odličan izbor za pripremu glavnog jela za nedjeljni ručak. Kako bi meso bilo fino, sočno i mekano potrebno ga je pripremiti na pravilan način. Jedan od načina kako pripremiti lungić je u umaku od češnjaka i vrhnja za kuhanje. Pripremite lungić u umaku i iznenadite svoje ukućane.

Sastojci za pripremu lungića u umaku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog lungića, narezanog na odreske
  • 2 žlice ulja
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 2,5 dcl povrtnog temeljca
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • sol
  • papar

Kako pripremiti lungić u umaku:

Začinite lungić sa soli i paprom. Odreske stavite peći na zagrijano ulje oko 3 minute sa svake strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj tavi dinstajte luk i češnjak, kada omekšaju dodajte maslac i brašno. Sve promiješajte i dinstajte nekoliko minuta. Postepeno dodajte temeljac uz stalno miješanje. Dodajte vino i dalje miješajte. NA kraju vratite lungić u tavu s umakom i pecite oko 20 minuta.

Kada lungić omekša izvadite ga i pokrijte folijom.

Na tavu s umakom dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte nekoliko minuta dok se umak se zgusne. Začinite sa soli i paprom i poslužite umak uz pečeni lungić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo