Junetina se može pripremiti kuhana, ali i pečena na tavi. Donosimo osnovni recept kako pripremiti junetinu na tavi za brz i ukusan ručak. Za pripremu junetine na tavi izaberite juneći odrezak od buta ili bifteka.
Sastojci za pripremu junetine na tavi:
- 1/2 kg junetine bez kosti
- ulje
- začini prema želji
- sol
- papar
Kako pripremiti junetinu na tavi:
Junetinu izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi oko pol sata prije pečenja.
Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje u tavu. Začinite junetinu sa soli i paprom. Stavite odrezak junetine na tavu i pecite oko 4 minute sa svake strane. Vrijeme pečenja prilagoditi debljini odreska i vlastitom ukusu.
Pred kraj pečenja dodajte komadić maslaca na tavu kako bi junetina dobila dodatnu sočnost. Ovako pripremljeni odresci junetine poslužite uz salatu i prilog prema želji.