Ako trebate recept za brzi ručak bez mesa tada pripremite gljive bukovače. Donosimo jednostavan i brz recept za pripremu gljiva bukovača u kojem možete i ne morate koristiti vino. Odlučite li se za ovaj recept imat ćete gotovo glavno jelo za samo 15 minuta.
Sastojci za pripremu gljiva bukovača:
- 45 dkg bukovača, narezanih ili cijelih
- 3 žlice maslaca
- žlica maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka, mljevena ili protisnuta
- žlica svježeg peršina, nasjeckanog
- sol
- papar
Kako pripremiti gljive bukovače:
Gljive očistite i operite. Narezane gljive stavite dinstati na zagrijani maslac i maslinovo ulje. Dinstajte ih oko 5 minuta, te podlijte s malo vode ili vina prema želji. Dodajte češnjak i peršin i dinstajte oko minute. Začinite sa soli i paprom prema želji.
Gljive bukovače su gotove i odmah spremne za posluživanje. Poslužite ih sa salatom prema izboru i uživajte.