Riblji specijaliteti /

Recept kako pravilno pripremiti brancina u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Kako pravilno pripremiti brancin u pećnici da ostane sočan i mekan? Pratite recept i saznajte kako uspješno pripremiti brancin u pećnici.

7.6.2023.
14:41
Pixabay
VOYO logo

Brancin je vrlo ukusna riba koja se može pripremati na različite načine. Jedan od najpopularnijih načina kako pripremiti brancin je u pećnici. Branicin i u pećnici možete pripremiti na različite načine, donosimo recept kako pripremiti brancin u soli u pećnici.

Sastojci za pripremu brancina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

svježa riba - brancin
aka svježeg peršina
šaka svježeg kopra
2 grančice svježeg origana
limun narezan na ploške
2 kg soli
2 bjelanjka na šalicu soli

Kako pripremiti brancina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Očistite ribu i unutrašnjost ribe ispunite začinskim biljem. Pomiješajte sol i bjelanjke te kada dobijte glatku smjesu premažite s njom ribu.

Stavote ronu u pećnicu i pecite oko 30-40 minuta ovisno o veličini brancina. Kada je riba pečena izvadite je i iz pećnice i maknite koru od soli. Brancin pripremljen u pećnici je gotov, poslužite ga odmah s prilogom prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo