Brancin je vrlo ukusna riba koja se može pripremati na različite načine. Jedan od najpopularnijih načina kako pripremiti brancin je u pećnici. Branicin i u pećnici možete pripremiti na različite načine, donosimo recept kako pripremiti brancin u soli u pećnici.
Sastojci za pripremu brancina:
svježa riba - brancin
aka svježeg peršina
šaka svježeg kopra
2 grančice svježeg origana
limun narezan na ploške
2 kg soli
2 bjelanjka na šalicu soli
Kako pripremiti brancina:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Očistite ribu i unutrašnjost ribe ispunite začinskim biljem. Pomiješajte sol i bjelanjke te kada dobijte glatku smjesu premažite s njom ribu.
Stavote ronu u pećnicu i pecite oko 30-40 minuta ovisno o veličini brancina. Kada je riba pečena izvadite je i iz pećnice i maknite koru od soli. Brancin pripremljen u pećnici je gotov, poslužite ga odmah s prilogom prema želji.