Pečenjem buta odojka u pećnici stvara se sočno meso s hrskavom kožom i punim okusom.
Prije nego što počnete peći but odojka u pećnici, očistite ga, uklonite višak masnoće i kože te ga dobro posolite i začinite po želji.
Ako želite dodatni okus, napravite marinadu od maslinovog ulja, začina i začinskog bilja. Nanesite je na but i ostavite da odstoji nekoliko sati ili preko noći. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih.
Stavite but odojka u veliku posudu za pečenje ili na rešetku postavljenu iznad posude kako bi se masnoća mogla cijediti. Pecite but oko 30 minuta po svakom kilogramu mesa. Prema kraju pečenja, povećajte temperaturu na 220 stupnjeva kako biste dobili hrskavu kožu.
Provjerite temperaturu mesa termometrom za hranu. Unutarnja temperatura bi trebala doseći oko 70-75 stupnjeva.
Nakon pečenja u pećnici, pustite but odojka da odmori 15-20 minuta prije nego što ga narežete. To će omogućiti ravnomjernu distribuciju sokova i zadržavanje sočnosti.