Recept i priprema / Ražnjići od svinjetine glavno jelo koje će vas oduševiti

Image
Foto: Pixabay

Ražnjići se mogu napraviti i od svinjetine. Priprema ražnjića od svinjetine je vrlo jednostavna, a rezultat je ukusno glavno jelo.

4.4.2022.
13:56
Pixabay
VOYO logo

Ražnjići od svinjetine uz prilog i salatu prema ukusu savršeno je glavno jelo. Prilagodite recept za pripremu ražnjića od svinjetine vlastitom ukusu.

Sastojci za ražnjiće od svinjetine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg svinjetine
  • paprika narezana
  • rajčica narezana
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • maslinovo ulje
  • štapići za ražnjiće

Priprema ražnjića od svinjetine:

U posudu ubacite maslinovo ulje, sol i papar te sve dobro izmiješajte. Potom ubacite narezanu svinjetinu te ostavite da odstoji tako 8 sati prije pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrće isijecite na manje komade kako bi ih lakše natakli na ražnjiće, rajčica može ostati i u komadu ako je manjih dimenzija, ako ne onda ju isijecite na 4 ploške.

Naložite vatru, i kada od vatre ostane samo žar možete pripremati ražnjiće na roštilju. Koristite veće komade drva kako bi dobili dobar žar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjetinu isijecite na manje komade. Pripazite da komadi nisu predebeli i preveliki, te da budu međusobno podjednaki.

Na drvene štapiće naizmjenice nabadajte komad svinjetine pa komad povrća. Komade svinjetine nabadajte tako da svinjetina ne visi sa ražnjića kao ne bi pala u žar tokom pečenja. Povrće također premažite s malo ulja kako bi se smanjila šansa da zagori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite ovisno o debljini svinjetine i veličini komada povrća, inače je to 15 minuta u idealnim uvjetima. Ražnjiće možete peći na rešetki za roštilj ili direktno iznad žara, ovisno kako želite, rezultat je skoro pa jednak. Na rešetki ćete dobiti lagani „grill“ otisak na svinjetini.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo