Ražnjići od svinjetine uz prilog i salatu prema ukusu savršeno je glavno jelo. Prilagodite recept za pripremu ražnjića od svinjetine vlastitom ukusu.
Sastojci za ražnjiće od svinjetine:
- 50 dkg svinjetine
- paprika narezana
- rajčica narezana
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- maslinovo ulje
- štapići za ražnjiće
Priprema ražnjića od svinjetine:
U posudu ubacite maslinovo ulje, sol i papar te sve dobro izmiješajte. Potom ubacite narezanu svinjetinu te ostavite da odstoji tako 8 sati prije pečenja.
Povrće isijecite na manje komade kako bi ih lakše natakli na ražnjiće, rajčica može ostati i u komadu ako je manjih dimenzija, ako ne onda ju isijecite na 4 ploške.
Naložite vatru, i kada od vatre ostane samo žar možete pripremati ražnjiće na roštilju. Koristite veće komade drva kako bi dobili dobar žar.
Svinjetinu isijecite na manje komade. Pripazite da komadi nisu predebeli i preveliki, te da budu međusobno podjednaki.
Na drvene štapiće naizmjenice nabadajte komad svinjetine pa komad povrća. Komade svinjetine nabadajte tako da svinjetina ne visi sa ražnjića kao ne bi pala u žar tokom pečenja. Povrće također premažite s malo ulja kako bi se smanjila šansa da zagori.
Pecite ovisno o debljini svinjetine i veličini komada povrća, inače je to 15 minuta u idealnim uvjetima. Ražnjiće možete peći na rešetki za roštilj ili direktno iznad žara, ovisno kako želite, rezultat je skoro pa jednak. Na rešetki ćete dobiti lagani „grill“ otisak na svinjetini.