Ražnjići se najčešće pripremaju na roštilju. Kako napraviti ražnjiće na roštilju? Napravite ražnjiće od mesa i povrća prema svom izboru.
Sastojci za ražnjiće na roštilju:
- 50 dkg piletine
- paprika narezana
- rajčica narezana
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- mljevena paprika
- drveni štapići za ražnjiće
- maslinovo ulje
Priprema ražnjića na roštilju:
1. Piletinu isijecite na trakice, samo pripazite da trakice ne budu predugačke i predebele.
2. Povrće isijecite na manje komade kako bi ih lakše natakli na ražnjiće, rajčica može ostati i u komadu ako je manja.
3. Naložite vatru, i kada od vatre ostane samo žar možete pripremati ražnjiće na roštilju.
4. Piletinu premažite maslinovim ulje i potom ga začinite sa solju i paprom.
5. Na drvene štapiće naizmjenice nabadajte komad piletine pa komad povrća. Trakice piletine nabadajte tako da piletina ne visi sa ražnjića. Povrće također premažite s malo ulja kako bi se smanjila šansa da zagori.
6. Ražnjići se trebaju peći oko 10 minuta, ali to prvenstveno ovisi o debljini mesa koje se priprema na ražnjićima.