Ječam je žitarica poznata po svojim dobrobitima za organizam. Stoga ako još niste svakako uvrstite ječam u svoj jelovnik. Razlika između ječma i ječmene kaše da je ječmena kaša jelo od ječma.
Upravo je ječmena kaša jedan od načina kako uvrstiti ječam u jelovnik. Ječam je poznat i kao osnovni sastojak piva, a koristi se i za pripremu različitih alkoholnih pića.
Ječam je član obitelji trava, glavna je žitarica koja se uzgaja u umjerenim klimatskim uvjetima. Bila je to jedna od prvih kultiviranih žitarica.
Dakle, ječmena kaša je jelo od oguljeno ječma, koji je kuhan na pari i spljošten. Ječam se može koristiti u zrnu, ali i mljeveni koji je poznat kao 'bijeli ječam'.
Dobrobiti ječma su velike, a konzumirati se može na različite načine. Stoga uvrstite ječam u svoj jelovnik, bilo u obliku ječmene kaše ili nekom drugom obliku.