Jelo bez mesa /

Ravioli u umaku od špinata i mascarponea

Image

Špinat i mascarpone u umaku idealna je kombinacija za pripremu raviola. Donosimo vam recept za pripremu jela Ravioli u umaku od špinata i mascarponea.

28.7.2021.
14:26
VOYO logo

Ravioli u umaku od špinata i mascarponea jelo je koje se brzo i jednostavno priprema, a može se poslužiti kao predjelo ih glavno jelo uz salatu.

Umak od špinata i mascarponea idealan je dodatak raviolima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravioli u umaku od špinata i mascarponea sastojci:

  • 45 dkg raviola sa sirom
  • 25 dkg špinata
  • 15 dkg mascarponea
  • 15 dkg parmezana
  • glavica luka
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • 2 češnjak češnjaka
  • malo maslaca
  • sol
  • papar

Ravioli u umaku od špinata i mascarponea priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite kuhati raviole.

Na tavi na maslacu pržite luk i češnjak, posolite ih i pržite dok ne omekšaju.

Dodajte smrznuti špinat i kuhajte ga dok se ne otopi uz povremeno miješanje.

Kada se rastopi ulijte vrhnje za kuhanje i dodajte sir mascarpone, te polovicu naribanog parmezana. Sve promiješajte i neka umak zavri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raviole procijedite i isperite u hladnoj vodi. Prelijte preko njih dobiveni umak, pospite parmezanom i ravioli u umaku od špinata i mascarponea su spremni za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo