Jela s lignjama / Ragu od liganja neka pronađe mjesto na vašem jelovniku

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti ragu od liganja? Ragu od liganja je jako jednostavan za napraviti.

10.9.2022.
15:36
Pixabay
VOYO logo

Uživajte u ovom začinjenom raguu od lignji. Super stvar u vezi ovog recepta za je to da lignje možete zamijeniti i drugim plodovima mora, ako želite. Slijedi recept za ragu od liganja.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 750 g lignji
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 veliki luk
  • 2 režnja češnjaka, zgnječena
  • 1 crvena paprika, očišćena od koštica i narezana na ploške
  • 1,5 grančica ružmarina, svježeg
  • 150 ml bijelog vina, suhog
  • 250 ml vode
  • 350 ml ribljeg temeljca
  • 400 g rajčice, nasjeckane, iz konzerve
  • 2 žlice paste od rajčice
  • sol i papar
  • 1 žličica paprike u prahu
  • grančice ružmarina ili peršina, svježe, za ukras
  • kruh, hrskavi, za posluživanje

Priprema ragua od liganja:

Omotač lignje narežite na ploške debljine 1 cm, a pipke na komade dužine 5 cm. Zagrijte ulje u vatrostalnoj posudi, popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Dodajte lignje, povisite temperaturu i pirjajte ribu dok lagano ne porumeni. Zatim dodajte papriku, ružmarin, vino i vodu (ili temeljac), zakuhajte, poklopite i kuhajte 45 minuta na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite grančice ružmarina, ostavljajući pojedinačne iglice ružmarina u njima. Umiješajte rajčice, pastu od rajčice, sol, papar i papriku u prahu te sve pirjajte još 45-60 minuta ili pažljivo zatvorite lonac poklopcem i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 45-60 minuta.

Ragu od liganja ponovno promiješajte, začinite po želji, ukrasite grančicama ružmarina ili peršina i poslužite sa svježim, hrskavim kruhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo