Ako na ručku imate veliki broj ljudi i sve ih želite impresionirati jelima, punjeni svinjski kare u komadu pravi je odabir. Razloga za to je mnogo, a osim što je ukusan, punjeni svinjski kare u komadu priprema se vrlo lako i nećete imati mnogo posla što znači da se možete posvetiti nečemu drugome.
Za punjeni svinjski kare u komadu trebate:
- Svinjski kare u komadu
- Maslinovo ulju
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- Sol, papar
- Svježi peršin
- 100 ml vode
- 200 grama šampinjona
Punjeni svinjski kare u komadu priprema:
Svinjski kare u komadu stavite dan ranije marinirati i to tako da ga zalijete maslinovim ulje, vodom, narežete luk i češnjak, dodate svježi peršin i dobro začinite sa soli i paprom. Ostavite u hladnjaku preko noći. Drugi dan priprema je vrlo jednostavna. Narezane šampinjone popržite na maslinovom ulju, pustite da ispuste vodu i da ista ispari. Svinjski kare odvojite od kosti i razrežite tako da dobijete ravnu plohu. Šampinjone stavite na svinjski kare te zarolajte. Stavite u tepsiju za pečenje, prelijte maslinovim uljem te pecite 45 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
Punjeni svinjski kare u komadu možda zvuči komplicirano, no zaista nije stoga ga pripremite kod kuće.