Plodovi mora / Punjene jadranske lignje - savršeno jelo za sve ljubitelje lignji

Image

Kako pripremiti punjene jadranske lignje? Donosimo vam jednostavan i brzi recept za pripremu punjenjih jadranskih lignji.

10.10.2021.
15:21
VOYO logo

Lignje se mogu pripremiti na različite načine, ali ako niste probali svakako morate probati jelo punjene jadranske lignje. Kako se pripremaju punjene jadranske lignje?

Sastojci za punjene jadranske lignje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 9 jadranskih lignji srednje veličine
  • 3 velika krumpira
  • 1 mrkva
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • maslinovo ulje
  • 1 šalica crnog ili bijelog vina
  • 1 luk
  • češnjak
  • peršin
  • lovorov list
  • sol
  • papar

Priprema punjenih jadranskih lignji:

1.korak
Odvojite pipke od tijela lignji. Očistite tjelesnu šupljinu i pažljivo uklonite kralježnicu bez oštećenja tijela lignji. Operite lignje i pipke. Ocijedite i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2.korak
Ticala sitno nasjeckajte. Pomiješajte nasjeckane pipke s nasjeckanim češnjakom, peršinom i mrvicama. Posolite i popaprite prema vlastitom ukusu. Dodajte malo maslinovog ulja kako bi smjesa bila vlažna.

3.korak
Mješavinom napunite vrećice lignji pomoću male žlice i malim prstima. Zatvorite otvor ražnjem ili čačkalicama. Imajte na umu da će nadjev "narasti" pa nemojte preopteretiti vrećice jer će se slomiti. Punjene vrećice stavite u posudu za pečenje preko već začinjenog povrća: krumpira, mrkve, luka …

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4.korak
Prelijte s kvalitetnim crnim ili bijelim vinom, prema ukusu. Pokrijte posudu i kuhajte oko 1 sat, a zatim je otkrijte i kuhajte još 15 minuta. Punjene lignje kuhane na tradicionalan način, "ispod peke" posebno su ukusne, ali i lignje u pećnici su prilično ukusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo