Recept i priprema / Punjene gljive u pećnici kao prilog ili lagano glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti punjene gljive u pećnici? Donosimo recept za pripremu pikantnih punjenih gljiva u pećnici.

26.3.2022.
15:42
Pixabay
VOYO logo

Punjene gljive u pećnici su izvrsne kao samostalno jelo ili prilog glavnom jelu. Recepti za pripremu punjenih gljiva su brojni, pripremite punjene gljive sa sirom.

Sastojci za pripremu punjenih gljiva u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 gljiva
  • žlica maslinovog ulja
  • žlica maslaca
  • 1/2 šalice nasjeckanog luka
  • 4 češnja češnjaka, mljevenih
  • 2 žličice nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 50 g sira
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • sol
  • papar

Upute za pripremu punjenih gljiva u pećnici:

Za početak pripreme punjenih gljiva u pećnici zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite gljive. Uklonite peteljke gljiva. Odrežite i bacite sve tvrde komadiće peteljki, a zatim ih sitno nasjeckajte.

Dodajte klobuke gljiva u obrubljeni lim za pečenje. Prelijte ih žlicom maslinovog ulja i lagano začinite svježim paprom. Rasporedite ih sa šupljinom prema gore tako da budu spremne za punjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac u tavi. Za sljedeći korak pripreme punjenih gljiva u pećnici dodajte luk i nasjeckane stabljike gljiva, te prstohvat soli. Kuhajte dok luk ne zamiriši i omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i začinsko bilje. Kuhajte, miješajući, 2 minute. Smjesu stavite u zdjelu i ostavite da se ohladi.

Dodajte krušne mrvice u istu tavu u kojoj su se kuhali luk i gljive. Kuhajte, miješajući, dok se lagano ne zapeku. Oko jedne minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte sir u smjesu luka i češnjaka pa nadjev podijelite u klobuke gljiva. Po vrhu pospite krušne mrvice. Pecite punjene gljive u pećnici dok se sir ne otopi, a gljive ne omekšaju. Od 15 do 20 minuta. Poslužite s nasjeckanim svježim začinskim biljem i malo svježe mljevenog crnog papra.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo