Ako ste čuli za pulled pork recept, no ne znate kako glasi, na dobrom ste mjestu. Pulled pork je zapravo trgana svinjetina koja je odlična za različite sendviče, burgere, salate. Recept za pulled pork je jednostavan, iako malo dugo traje priprema.
Pulled pork recept glasi:
- 1 kg svinjske lopatice
- 2 žličice soli, crvene dimljene paprike
- 1 žličica papra, češnjaka u prahu
- 3 žlice meda
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 100 ml vode
Svinjsku lopaticu narežite na komade te svaki komad dobro začinite sa smjesom začina koju ste prije napravili (pomiješajte sol, papriku, papar, češnjak u prahu). Ostavite začinjeno da stoji jedan sat. Za to vrijeme pomiješajte med, luk, češnjak, još malo soli i papra te vodu. Marinirano meso stavite u vatrostalnu posudu te prelijte tekućom smjesom. Poklopite posudu. Pecite 3 sata na 180 stupnjeva, a svakih sat vremena okrenite meso. Kada je meso gotovo, uzmite dvije vilice te ga dobro rastrgajte. Način na koji ćete ga poslužiti birate vi – hoćete li raditi burgere, salatu ili jednostavno uz umak i pečeni krumpir.
Zapamtite ovaj pulled pork recept jer ćete ga često pripremati jednom kad krenete.