Jela s lignjama /

Pržene lignje ukusno glavno jelo, a jednostavno i brzo za pripremu

Image
Foto: Pixabay

Pržene lignje brze su za pripremu i idu odlično uz umak od tartara. Za pripremu prženih lignja najčešće se upotrebljavaju kolutići lignje.

22.9.2022.
10:35
Pixabay
VOYO logo

Kod prženja lignje, bitno je da ih pržite na visokoj temperaturi.

Sastojci potrebni za pripremu prženih lignji su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g očišćenih lignji, narezanih na kolutiće
  • 120 ml mlijeka
  • 150 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • sol, papar

Upute za pripremu prženih lignji:

  1. Očišćene i narezane lignje stavite u posudu i prelijte mlijekom. Začinite soli i pomiješajte.
  2. U tavu ili fritezu stavite ulje i zagrijte ga.
  3. U posudi pomiješajte brašno, kukuruzno brašno, sol i papar.
  4. Pripremite posudu s mlijekom.
  5. Kolutiće lignji prvo sve umočite u mlijeko a zatim u mješavinu brašna.
  6. Kad se ulje zagrije stavite lignje u tavu ili fritezu. Pržite lignje otprilike 3 minute.
  7. Lignje izvadite iz ulja i stavite na papirnati ručnik kako bi on upio višak masnoće.
  8. Poslužite pržene lignje s tartar umakom ili nekim drugim umakom po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo