Kod prženja lignje, bitno je da ih pržite na visokoj temperaturi.
Sastojci potrebni za pripremu prženih lignji su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 500 g očišćenih lignji, narezanih na kolutiće
- 120 ml mlijeka
- 150 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- sol, papar
Upute za pripremu prženih lignji:
- Očišćene i narezane lignje stavite u posudu i prelijte mlijekom. Začinite soli i pomiješajte.
- U tavu ili fritezu stavite ulje i zagrijte ga.
- U posudi pomiješajte brašno, kukuruzno brašno, sol i papar.
- Pripremite posudu s mlijekom.
- Kolutiće lignji prvo sve umočite u mlijeko a zatim u mješavinu brašna.
- Kad se ulje zagrije stavite lignje u tavu ili fritezu. Pržite lignje otprilike 3 minute.
- Lignje izvadite iz ulja i stavite na papirnati ručnik kako bi on upio višak masnoće.
- Poslužite pržene lignje s tartar umakom ili nekim drugim umakom po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa