Prhki vafli poznatiji su još kao i starinski. Razlog zašto se razlikuju od novijih recepata za vafle jest da su prhki vafli, odnosno njihova smjesa gušća i pod prstima drobljiva. To znači da nije tekuća kao recimo smjesa za palačinke.
No, kako se prhki vafli pripremaju?
Od sastojaka trebate:
- 500 grama brašna
- 4 jaja
- 100 grama šećera
- 200 grama maslaca
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
Prhki vafli pripremaju se tako da izmiksajte jaja sa šećerom. Nakon toga u posebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak. Dodajte im narezani maslac te izmiksana jaja. Sve dobro izmiksajte mikserom do kompaktne smjese koja se može drobiti. Nakon toga izmiksajte još malo rukama. I to je to, vaša smjesa je gotova i spremna za kalup iz kojeg će izaći prhki vafli.
Prhki vafli odlično će se slagati sa svim nadjevima, tako da je taj izbor na vama.