Proteinski kruh možete napraviti i sami kod kuće. Svaki recept za proteinski kruh možete prilagoditi svom ukusu i dodati ili izostaviti sastojke prema želji. Prema receptu priprema proteinskog kruha nije zahtjevna, a kako biste napravili proteinski kruh trebate izdvojiti oko sat vremen. Kako se radi domaći proteinski kruh otkriva recept.
Proteinski kruh sastojci:
- 2 šalice proteinskog brašna
- šalica zobenih pahuljica
- žlica sjemenki lana
- žlica sjemenki suncokreta
- žlica sjemenki bundeve
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice lanenog brašna
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 4 jaja
- žlica kokosovog ulja
- 1,25 dcl vode
Proteinski kruh recept:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
Pomiješajte proteinsko brašno, zobene pahuljice, lan, suncokret, bundevu, chia sjemenke, laneno brašno, prašak za pecivo i sol.
Zasebno umutite jaje i dodajte kokosovo ulje koje ste otopili. I na kraju vodu. Dobro promiješajte da se svi sastojci povežu. Na kraju dodajte smjesu s kokosovim uljem u smjesu sa suhim sastojcima i zamijesite glatko tijesto.
Prebacite dobivenu smjesu u lim za pečenje i pecite oko 40 minuta. Proteinski kruh je najbolji kada se malo ohladi prije rezanja.