Recept i priprema /

Kako se rade najbolji proteinski krekeri?

Image
Foto: Pixabay

Ako ste u potrazi za hrskavim međuobrokom s niskim udjelom ugljikohidrata napravite proteinske krekere. Donosimo recept kako se rade proteinski krekeri.

3.1.2023.
11:45
Pixabay
VOYO logo

Proteinski krekeri rade se prema različitim receptima. Donosimo jednostavan, ali provjereno dobar recept kako napraviti bezglutenske proteinske krekere.

Proteinski krekeri sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g bademovog brašna
  • 30 g lanenog sjemena, mljevenog
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice sjemenki sezama
  • 30 g parmezana, naribanog
  • pola žličice majčine dušice
  • pola žličice kadulje
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • 2 žlice soja umaka
  • 2 bjelanjka

Kako se pripremaju proteinski krekeri?

Zagrijte pećnicu na 170°C. Pecite 15 minuta. U zdjeli pomiješajte bademovo brašno, prašak za pecivo, kadulju, majčinu dušicu i češnjak u prahu. Zatim umiješajte parmezan, brašno od sjemenki lana, sjemenke sezama i chia sjemenke. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka i sojin umak da napravite tijesto. Obložite pleh papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite male kuglice tijesta ravnomjerno na lim za kekse. Stavite jednu po jednu kuglicu i pritisnite dok ne dobijete tanki okrugli proteinski kreker. Učinite to za svaku kuglicu tijesta.

Pecite 15 minuta i ako radite okrugle proteinske krekere, gotovi ste. Za četvrtaste proteinske krekere krajevi bi mogli brže porumeniti pa ih pecite nešto kraće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo