Proteinski krekeri rade se prema različitim receptima. Donosimo jednostavan, ali provjereno dobar recept kako napraviti bezglutenske proteinske krekere.
Proteinski krekeri sastojci:
- 150 g bademovog brašna
- 30 g lanenog sjemena, mljevenog
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice sjemenki sezama
- 30 g parmezana, naribanog
- pola žličice majčine dušice
- pola žličice kadulje
- pola žličice češnjaka u prahu
- 2 žlice soja umaka
- 2 bjelanjka
Kako se pripremaju proteinski krekeri?
Zagrijte pećnicu na 170°C. Pecite 15 minuta. U zdjeli pomiješajte bademovo brašno, prašak za pecivo, kadulju, majčinu dušicu i češnjak u prahu. Zatim umiješajte parmezan, brašno od sjemenki lana, sjemenke sezama i chia sjemenke. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka i sojin umak da napravite tijesto. Obložite pleh papirom za pečenje.
Stavite male kuglice tijesta ravnomjerno na lim za kekse. Stavite jednu po jednu kuglicu i pritisnite dok ne dobijete tanki okrugli proteinski kreker. Učinite to za svaku kuglicu tijesta.
Pecite 15 minuta i ako radite okrugle proteinske krekere, gotovi ste. Za četvrtaste proteinske krekere krajevi bi mogli brže porumeniti pa ih pecite nešto kraće.