Ramstek je komad goveđeg mesa te je vrlo nježan i ukusan. Ovaj odrezak pečen je do zlatnosmeđe boje savršenstva, a zatim preliven češnjakom i maslacem od začinskog bilja. Jednostavan, ali potpuno zadovoljavajući način uživanja u odresku koji je dovoljno jednostavan za svakodnevni obrok, a opet dovoljno elegantan za društvo.
Sastojci potrebni da se pripremi ramstek su:
- 1 ramstek
- Sol i papar po ukusu
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 žlice maslaca
- Pola žličice mljevenog češnjaka
- 1 žlica mljevenog svježeg začinskog bilja
Da biste pripremili ramstek najprije odrezak osušite papirnatim ručnikom. Zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri. U tavu ulijte maslinovo ulje. Ramstek s obje strane posolite i popaprite. Zatim stavite ramstek u tavu. Pecite 4-5 minuta sa svake strane ili dok ne porumene. Dok se odrezak peče, stavite maslac u tavu zajedno s češnjakom, začinskim biljem, soli i paprom. Promiješajte da se sastojci sjedine. Pustite odrezak da odstoji barem 5 minuta izvan tave. Stavite komadić maslaca na vrh odreska i poslužite. Ovo je jednostavan ali uistinu najbolji način za pripremu ramsteka.