Kuharica /

Prhko tijesto bez glutena - recept i priprema

Image

Tražite recept za prhko tijesto bez glutena? Lagano prhko tijesto bez glutena, pogodno za slatke i slane kolače. Saznajte kako se priprema prhko tijesto bez glutena.

4.1.2023.
12:43
VOYO logo

Uz kratko vrijeme hlađenja i jednostavan recept, u trenu ćete uživati ​​u prekrasnim slasticama od prhkog tijesta bez glutena.

Sastojci za prhko tijesto bez glutena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 280 g glatkog bezglutenskog brašna
  • 1 žličica ksantan gume
  • 0,5 žličice soli - za slana peciva ili žlica šećera - za slatka peciva
  • 15 dkg maslaca, ohlađenog
  • jaje
  • 2-3 žlice vode

Kako se priprema prhko tijesto bez glutena?

Prosijte brašno, ksantan gumu i sol u veliku zdjelu za miješanje. Promiješajte da se sjedini. U zdjelu naribajte ohlađeni maslac i žlicom promiješajte pramenove maslaca kroz brašno. Nakon što je maslac obložen brašnom, vršcima prstiju utrljajte maslac u brašno dok ne dobijete grubu teksturu poput krušnih mrvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umutite jaje i dodajte u zdjelu. Promiješajte žlicom. Dodajte 2 žlice vode i rukama sjedinite sastojke kako biste oblikovali lijepu kuglu tijesta. Trebalo bi se odmaknuti od stijenki posude i tijesto će biti glatko i podatno. Ako je još uvijek malo mrvičasto, dodajte treću žlicu vode i sjedinite prhko tijesto bez glutena.

Uzmite veliki komad masnog papira (dug oko 40 cm) i stavite kuglu tijesta na stranu koja se ne lijepi. Lagano ga pritisnite rukama da dobijete ovalni oblik debljine par cm. Sada presavijte papir tako da pokrije drugu stranu tijesta, a zatim presavijte rubove tako da dobijete lijepi komad tijesta. Sada stavite u hladnjak da se ohladi 30 minuta. Jednom ohlađeno prhko tijesto bez glutena je spremno za upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo