Pite su vrlo popularne, a mogu biti punjene s različitim nadjevima. Jeste li probali prhku pitu od šljiva? Donosimo provjereni recept za pripremu prhke pite od šljiva.
Sastojci za prhku pitu od šljiva:
- 25 dkg šljiva
- sok od jedne naranče
- žličica cimeta
- 25 dkg brašna
- 15 dkg maslaca
- 8 dkg šećera
- 5 dkg jezgre oraha
Priprema prhke pite od šljiva:
Stavite pećnicu da se zagrije na 180°C prije pečenja prhke pite od šljiva.
U posudu za prhku pitu od šljiva, s malo dubljim dnom, stavite sok od naranče i cimet. Ostavite pleh sa strane i pređite na pripremu tijesta.
U veću zdjelu staviti sve sastojke za tijesto: brašno, maslac, šećer i jezgre oraha. Dobro izmiješajte dok tijesto ne dobije pješčani izgled. Ovo je vrlo bitno u pripremi prhke pite od šljiva.
Sada prelijte tijesto preko smjese u posudi, dok ne prekrijete cijelu površinu posude u kojoj ćete pripremati prhku pitu od šljiva.
Stavite posudu u pećnicu i ostavite oko 30 do 40 minuta, dok korica prhke pite od šljiva ne poprimi lijepu bakrenu boju.
Nakon 30 do 40 minuta, prhka pita bi trebala biti pečena i kao što naziv govori, prhka. Servirajte dok je još topla.