Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Međimurska kuhinja /

Pripremite savršenu prepetenu juhu

Prepetena juha poznata je diljem Hrvatske, ali slovi kao tradicionalno međimusko jelo. Donosimo vam recept za prepetenu juhu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako svaki kraj ima po sebi poznata jela koja vežemo uz njega, tako se i u međimurju susrećemo s jednim takvim, odnosno s tkz. pretepenom juhom.

Ova jednostavna međimurska pretepena juha gotova je za svega 30ak minuta i okusom podsjeća na blagodati djetinjstva. A pravi se od sasvim jednostavnih sastojaka koje gotovo svako, ako ne i svako kućanstvo posjeduje.

Od sastojaka potrebno nam je:

200g suhe šunke/dimljene vratine/suhog mesa

mljevena paprika

1-1,5 žličica češnjaka

nekoliko feferona

jedan luk

goveđa juha

200ml kiselog vrhnja

120ml mlijeka

90g glatkog brašna

sol i papar

prstohvat-dva peršina

svinjska mast.

Što se tiče pripreme, najprije je potrebno na prethodno zagrijanoj tavi otopiti svinjsku mast, odprilike 2-3 žlice te na to dodamo na kockice izrezano suho meso s nasjeckanim lukom i to sve zajedno pržimo vrlo kratko vrijeme. Potom dodajemo unaprijed pripremljenu slatku crvenu mljevenu papriku i češnjak što zatim zalijemo goveđim temeljcem, dodamo feferone i luk te začinimo solju i paprom i pustimo da se kuha 20-ak minuta.

Kako se bliži kraj kuhanja pretepene juhe napravi se tkz. „pretep“ juhe na način da s do sada pripremljenom juhom pomiješamo kiselo vrhnje, mlijeko, malo brašna i sve to zajedno miješamo 10ak minuta kuhačom. Kada je juha gotova poželjno je posipati je sitno sjeckanim peršinom i onda poslužiti dok je još blago vruća.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike