Čuvanje namirnica /

Praktični savjeti za konzerviranje u slanoj vodi

Image
Foto: Pixabay

Smisao konzerviranja hrane u slanoj vodi je njezino čuvanje od kvaranje. Na taj način možete čuvati ribu, meso, voće i povrće.

2.5.2023.
15:24
Pixabay
VOYO logo

Konzerviranje u slanoj vodi jedan je od načina čuvanja hrane. Postupak je jednostavan, a najčešće se koristiti za čuvanje ribe i mesa, ali i voća i povrća.

Za kozerviranje hranje u slanoj vodi potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg soli
  • 5 litara vode

Pomiješajte sol i vodu i dobro promiješajte. Stavite hranu u dobivenu otopinu i držite je nekoliko dana ili tjedana. Koliko dugo ćete držati hranu u ovoj otopini ovisi o vrsti hrane koju čuvate.

Konzerivanje hrane u slanoj vodi spriječava njezino kvarenje i produžuje joj rok trajanja. Osim za čuvanje hrane ovaj način se koristi i za pripremu hrane. Naime, sol prodire u namirnice i na taj način joj daje poseban okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je važno napomenuti da je najbolji omjer soli i vode 1:5 za konzerviranje hrane u slanoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo