Grožđe spada u voće s najvišim razinama pesticida, zato je veoma bitno da budete pažljivi kada ga perete kako bi uklonili što više kemikalija.
Grožđe operite neposredno prije jela jer se pranjem dodaje višak vlage što može uzrokovati brže raspadanje. Trebali biste oprati samo ono grožđe koje planirate pojesti odmah.
Obavezno za početak operite ruke, a zatim grožđe stavite u cjedilo.Pustite da teče hladna voda preko grožđa, a rukama lagano pomičite bobice grožđa kako bi svaka strana bila očišćena.
Pospite malo soda bikarbone ili soli preko grožđa u cjedilu i nježno utrljajte rukama. To će pomoći da grožđe izgleda svjetlucavo.
Zatim isperite grožđe od sobe bikarbone ili soli hladnom vodom. Nakon što ste ga temeljito oprali, tada ga osušite u cjedilu pomoću čiste krpe za suđe ili uz pomoć papirnatog ručnika.
Sada ste spremni za uživanje u bobicama ukusnog i čistog grožđa.