Recept i priprema /

Povrtna juha bez mesa ručak za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Povrtna juha bez mesa je krepka, hranjiva i zasitna. Kako se radi povrtna juha bez mesa?

15.7.2022.
11:03
Pixabay
VOYO logo

Ovu povrtnu juhu bez mesa možete napraviti s bilo kojom kombinacijom svježeg ili smrznutog povrća. Povrtna juha bez mesa će svaki put imati drugačiji okus i možete koristiti sastojke koje imate pri ruci.

Sastojci za povrtnu juhu bez mesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 stabljike celera
  • glavica luka
  • 2 srednja krumpira
  • 2 velike mrkve
  • šalica smrznutih zrna kukuruza
  • šalica smrznutog zelenog graha
  • šalica smrznutog graška
  • 2 limenke mljevenih rajčica
  • 4 šalice povrtnog temeljca ili vode
  • žlica sušenog origana
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra

Povrtna juha bez mesa priprema:

Zagrijte ulje u velikom loncu i pirjajte češnjak, celer i luk na srednje jakoj vatri do zlatno smeđe boje, povremeno miješajući. Dodajte sve preostale sastojke, zakuhajte i kuhajte djelomično poklopljeno 30 minuta ili dok krumpir i mrkva ne omekšaju. Odmah poslužite svoju povrtnu juhu bez mesa uz slanutak, pečeni tofu ili tempeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatke povrtne juhe bez mesa čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku 5-7 dana ili u zamrzivaču do 6 mjeseci. Povrtnu juhu bez mesa možete sigurno podgrijati u mikrovalnoj pećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo