Ovu povrtnu juhu bez mesa možete napraviti s bilo kojom kombinacijom svježeg ili smrznutog povrća. Povrtna juha bez mesa će svaki put imati drugačiji okus i možete koristiti sastojke koje imate pri ruci.
Sastojci za povrtnu juhu bez mesa:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka
- 2 stabljike celera
- glavica luka
- 2 srednja krumpira
- 2 velike mrkve
- šalica smrznutih zrna kukuruza
- šalica smrznutog zelenog graha
- šalica smrznutog graška
- 2 limenke mljevenih rajčica
- 4 šalice povrtnog temeljca ili vode
- žlica sušenog origana
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice mljevenog crnog papra
Povrtna juha bez mesa priprema:
Zagrijte ulje u velikom loncu i pirjajte češnjak, celer i luk na srednje jakoj vatri do zlatno smeđe boje, povremeno miješajući. Dodajte sve preostale sastojke, zakuhajte i kuhajte djelomično poklopljeno 30 minuta ili dok krumpir i mrkva ne omekšaju. Odmah poslužite svoju povrtnu juhu bez mesa uz slanutak, pečeni tofu ili tempeh.
Ostatke povrtne juhe bez mesa čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku 5-7 dana ili u zamrzivaču do 6 mjeseci. Povrtnu juhu bez mesa možete sigurno podgrijati u mikrovalnoj pećnici.