u slast! /

Popečci od krumpira ili kada se brzinski ručak pretvori u gurmansko veselje

Image
Foto: Thinkstock

Znaju Švicarci i Nijemci što je dobro. Kod njih je ovo tradicionalno jelo, a zovu ga rösti, röschti ili kartoffelrösti

8.2.2017.
14:45
Thinkstock
VOYO logo
Image
PIZZAAA! /

Bila iz krušne peći ili iz vaše pećnice - kad stiže na stol nikoga ne ostavlja ravonodušnim!

Image
PIZZAAA! /

Bila iz krušne peći ili iz vaše pećnice - kad stiže na stol nikoga ne ostavlja ravonodušnim!

Treba vam fina i brza večera ili lagani ručak? Imamo rješenje za vas i sigurni smo da ćete prste polizati. Popečci od krumpira sjajan su izbor za bilo koje doba dana.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj osoba: 2

Broj kalorija: nije važan kad smo gladni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
Foto: Thinkstock

Sastojci​

  • tri srednja krumpira
  • jedno jaje
  • žlica glatkog brašna
  • glavica luka srednje veličine
  • sol, papar

Umak

  • kiselo vrhnje
  • dva - tri režnja češnjaka
  • svježi vlasac 
  • žličica majoneze

Priprema

Naribajte krumpir na srednjem ribežu (kao kad ribate jabuke za štrudlu) i iscijedite iz njega višak vode. Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga krumpiru. Dodajte i jedno jaje, prstohvat soli, papar (dobro se slaže s krumpirom pa ga možete stvaiti malo više, nego inače) i žlicu brašna.

Sve dobro izmiješajte i smjesa je spremna za pečenje. Na tavi zagrijte ulje, smanjite vatru, uzmite dvije žlice i njima stavljajte tijesto na ulje te oblikujte popečke - hrpice koje ste stavili na tavu samo lagano pritisnite stražnjom stranom žlice kako bi se popečci ravnomjerno ispekli. Kada porumene, okrenite ih i pustite da se ispeku do kraja. Pečene popečke odlažite na tanjur na koji ste prethodno stavili papir kako bi upio višak ulja. 

Umak 

Na sitno izrežite češnjak i vlasac. U zdjelicu stavite dvije velike žlice kiselog vrhnja, majonezu, češnjak, vlasac i sol te dobro izmiješajte. Želite li laganiju verziju umaka, umjesto vrhnja koristite majonezu i zaboravite na jogurt. 

Uz popečke od krumpira poslužite salatu od rrkole, kupusa ili cikle, a želite li 'podebljati' ručak ispecite kriške dimljene šunke i jaja na oko (možete ih servirati na popečcima). Dodate li jaja i šunku, možete zvati i susjede. Bit će dovoljno za još dvoje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo