Treba vam fina i brza večera ili lagani ručak? Imamo rješenje za vas i sigurni smo da ćete prste polizati. Popečci od krumpira sjajan su izbor za bilo koje doba dana.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Broj osoba: 2
Broj kalorija: nije važan kad smo gladni
Sastojci
- tri srednja krumpira
- jedno jaje
- žlica glatkog brašna
- glavica luka srednje veličine
- sol, papar
Umak
- kiselo vrhnje
- dva - tri režnja češnjaka
- svježi vlasac
- žličica majoneze
Priprema
Naribajte krumpir na srednjem ribežu (kao kad ribate jabuke za štrudlu) i iscijedite iz njega višak vode. Luk nasjeckajte na sitno i dodajte ga krumpiru. Dodajte i jedno jaje, prstohvat soli, papar (dobro se slaže s krumpirom pa ga možete stvaiti malo više, nego inače) i žlicu brašna.
Sve dobro izmiješajte i smjesa je spremna za pečenje. Na tavi zagrijte ulje, smanjite vatru, uzmite dvije žlice i njima stavljajte tijesto na ulje te oblikujte popečke - hrpice koje ste stavili na tavu samo lagano pritisnite stražnjom stranom žlice kako bi se popečci ravnomjerno ispekli. Kada porumene, okrenite ih i pustite da se ispeku do kraja. Pečene popečke odlažite na tanjur na koji ste prethodno stavili papir kako bi upio višak ulja.
Umak
Na sitno izrežite češnjak i vlasac. U zdjelicu stavite dvije velike žlice kiselog vrhnja, majonezu, češnjak, vlasac i sol te dobro izmiješajte. Želite li laganiju verziju umaka, umjesto vrhnja koristite majonezu i zaboravite na jogurt.
Uz popečke od krumpira poslužite salatu od rrkole, kupusa ili cikle, a želite li 'podebljati' ručak ispecite kriške dimljene šunke i jaja na oko (možete ih servirati na popečcima). Dodate li jaja i šunku, možete zvati i susjede. Bit će dovoljno za još dvoje.
Dobar tek!
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!