Crveni pomelo je podosta velik, stoga ako se odlučite na kušanje prvo odstranite vanjsku koru uz pomoć noža ili gulilice za povrće.
Da biste uklonili debelu koru, odrežite mali dio s kraja crvenog pomela, a potom nekoliko puta duboko zarežite kroz njegovu srž od vrha do dna.
Morate doći do crvene, mekane sredine. Srž odvojite. Moguće je da ćete pronaći i sitne sjemenke, ali njih bi trebali vrlo lako skinuti.
Ako ste skinuli koru, sada crveni pomelo možete koristiti kao i druge citruse. Okusu je vrlo sličan grejpu, ali manje gorak.
Crveni pomelo može se jesti sirov, ali ga možete i skuhati te koristiti u desertima. Trebali biste kušati crveni pomelo prije nego krenete u njegovu daljnju pripremu zbog toga što su neki uistinu slatki i najbolje je da takve odmah pojedete, no neki su kiselkasti i gorki pa bi bilo bolje da ih koristite u salatama.
Čvrsta kora je jako mirisna pa ju možete iskoristiti u umacima, marinadama, salatama i na jednake načine kao i ostale kore citrusa.
Pomelo može biti s crvenim i bijelim mesom, s više sorti unutar svake kategorije. Crveni pomelo često je sočniji i slađi od bijelog te je iznimno popularan u istočnoj i jugoistočnoj Aziji.