Glavno jelo /

Piletina pohana u palenti za nedjeljni ručak

Image
Foto: Pixabay

Ideja za nedjeljni ručak – isprobajte pohanje u palenti. Kako izgleda pohanje u palenti?

22.1.2022.
13:40
Pixabay
VOYO logo

Za pohanje u palenti može poslužiti bilo koja vrsta mesa, ali najveći favorit je piletina. Pohanje u palenti nije zahtjevno, potrebna vam je samo palenta, brašno, jaje i malo mlijeka.

Nakon što odaberete vrstu mesa koju ćete pohati u palenti, narežite ga, prema potrebi istucite i začinite začinima po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite tri tanjura u koje ćete redom staviti oštro brašno, razmućeno jaje pomiješano sa malo mlijeka i palentu.

Uzmite komad mesa i prvo ga dobro valjajte u oštro brašno. Zatim iz oštrog brašna, komad mesa uronite u jaje i mlijeko. Nakon ova dva koraka, na red dolazi stavljanje mesa u tanjur sa palentom. Dobro prekrijte cijeli komad mesa palentom i lagano pritisnite palentu na komad mesa da bi se ona bolje primila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak ponovite sa svim preostalim komadima mesa. Za pripremu, zagrijte ulje te u njega dodajte vaše pohane šnicle. Pohajte sve dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo