Za pohanje u palenti može poslužiti bilo koja vrsta mesa, ali najveći favorit je piletina. Pohanje u palenti nije zahtjevno, potrebna vam je samo palenta, brašno, jaje i malo mlijeka.
Nakon što odaberete vrstu mesa koju ćete pohati u palenti, narežite ga, prema potrebi istucite i začinite začinima po želji.
Pripremite tri tanjura u koje ćete redom staviti oštro brašno, razmućeno jaje pomiješano sa malo mlijeka i palentu.
Uzmite komad mesa i prvo ga dobro valjajte u oštro brašno. Zatim iz oštrog brašna, komad mesa uronite u jaje i mlijeko. Nakon ova dva koraka, na red dolazi stavljanje mesa u tanjur sa palentom. Dobro prekrijte cijeli komad mesa palentom i lagano pritisnite palentu na komad mesa da bi se ona bolje primila.
Postupak ponovite sa svim preostalim komadima mesa. Za pripremu, zagrijte ulje te u njega dodajte vaše pohane šnicle. Pohajte sve dok ne poprime lijepu zlatnu boju.