Otkrijte jednostavan recept za pohane palačinke s majonezom

Image

Ponestalo vam je ideja vezanih uz pripremu brzih i jednostavnih obroka? Pripremite pohane palačinke s majonezom.

17.8.2021.
8:42
VOYO logo

Ako ste se pronašli u prethodno postavljenim pitanjima, nastavite čitati i otkrite dvije potpuno nove ideje za pripremu pohanih palačinki s majonezom.

Za početak vjerujem da u vašem hladnjaku postoji nešto što će vaše pohane palačinke učiniti još mekanijima i ukusnijima, no ne brinite, većina kućanstva, ako ne i svako posjeduje doma uobičajene sastojke kao što su ocat, jaja i ulje (plus mala količina emulgatora poput semfa).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedene sastojke možete pronaći odvojeno ili zajedno u kombinaciji gdje zapravo tvore nama poznat dodatak majonezu. Majonezu možete pronaći u mnogim pecivima, kolačima i sl., ali jeste li znali kako upravo majoneza može učiniti vaše pohane palačinke mekanim i pahuljastim te time ugodno iznenaditi vaše okusne pupoljke?

Ukoliko smo bazirani na pripremu pohanih palačinki sa majonezom za jednu manju obitelj, recimo četveročlanu od sastojaka će nam biti potrebno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • unaprijed pripremljenih ili gotovo kupljenih 150g smjese za palačinke
  • 110g krušnih mrvica
  • 1-2 jaja
  • ulje
  • 8 kriški šunke ili neke druge salame po izboru
  • 12 ploški sira
  • sol.

Što se tiče već spomenutog umaka od majoneze za njegovu pripremu potrebna su nam:

  • 2 velika jaja, na sobnoj temperaturi
  • 2 žličice svježe iscijeđenog soka od limuna (ili octa)
  • 1 šalica neutralnog ulja s okusom (poput svijetlog maslinovog ulja, ulja sjemenki grožđa, ulja oraha ili slatkog badema)
  • prstohvat kvalitetne morske soli finog zrna.

Unaprijed pripremljenu ili smjesu za palačinke u vrećici umutimo u vodi te na vrućoj tavici ispečemo 8 tankih palačinki.

Na svaku ispečenu palačinku stavimo po dvije ploške šunke ili neke druge salame i 3 ploške sira i onda sve zajedno zamotamo tako da krajeve palačinki presavijemo prema unutra.

Kada su palačinke umotane onda ih redom umačemo u razmućena i posoljena jaja, nakon toga u krušne mrvice te ih lagano pržimo na tavi u dubokom ulju dok ne poprime zlatno žutu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kada su pohane palačinke pripremljene, red je na umak, odnosno majonezu koji možete pripremiti unaprijed i staviti ga unutar palačinke zajedno sa šunkom i sirom ili kasnije te ga koristiti kao prilog na tanjuru ili posipati palačinke sa istim na samome kraju. Krenimo.

Za početak je potrebno bjelanjke odvojiti od žumanjaka, a zatim bjelanjke odložite i stavite žumanjke u zdjelu.Svježi limunov sok ulijte u zdjelu sa žumanjcima i dobro ih umutite. To radite polako, svega nekoliko kapi odjednom, a zatim ulijte ulje u zdjelu uz stalno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se majoneza počne zgušnjavati, polako i ujednačeno ulijte ulje. Ako se ulje uopće počne nakupljati, prestanite s ulijevanjem i žlicom brzo umutite majonezu dok se ulje ne sjedini. Ako majoneza počne izgledati pregusta, dodajte dovoljno vode da je razrijedite do željene konzistencije.

Dodajte otprilike žličicu vode odjednom. Nakon što se svo ulje umiješa, majoneza bi trebala biti gusta i pahuljasta. Na samom kraju pažljivo je začinite finom zrnatom morskom soli. Dodajte malu kap vode ako želite rjeđu majonezu.

Sada kada imate domaću majonezu i pohane palačinke, možemo reći kako su vaše pohane palačinke s majonezom gotove! Dobar tek. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjke odložite za drugu svrhu (poput pravljenja beze) i stavite žumanjke u zdjelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo