Glavno jelo /

Recept kako se priprema pohana svinjetina

Image
Foto: Pixabay

Pohana svinjetina veoma je ukusna, a brza za pripremu. Pohana svinjetina će iznutra biti sočna a izvana hrskava.

9.9.2022.
11:13
Pixabay
VOYO logo

Pohanu svinjetinu možete poslužiti uz razne priloge poput riže, krumpira, povrća, tjestenine ili nečeg trećeg. Također pohanu svinjetinu možete poslužiti uz umak po želji.

Sastojci potrebni za pripremu pohane svinjetine su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 do 5 komada svinjskih kotleta
  • sol
  • 150 g krušnih mrvica
  • 80 g brašna
  • 1 jaje
  • papar
  • ulje

Upute za pripremu pohane svinjetine:

  1. Svinjske kotlete očistite i osušite papirnatim ručnicima.
  2. Svaki kotlet natrljajte začinjenom soli i stavite u hladnjak. Ostavite da odstoji najmanje 3 sata.
  3. Umutite jaje i umiješajte sol i papar. Stavite na stranu.
  4. Pomiješajte krušne mrvice i brašno i goveđu juhu u prahu u posudi i stavite sastrane.
  5. Zagrijte tavu i ulijte ulje.
  6. Umočite svaki kotlet u smjesu jaja pazeći da su sva područja pokrivena, a zatim ubacite u mješavinu brašna i krušnih mrvica.
  7. Kad se ulje dovoljno zagrije, na srednjoj vatri popržite svinjske kotlete. Pohajte svaku stranu dok boja ne postane zlatnosmeđa.
  8. Ugasite vatru i pohane svinjske kotlete prebacite u tanjur obložen papirnatim ručnikom.
  9. Poslužite uz povrće kuhano na pari i rižu ili pire krumpir.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo