Pohana salama sa sirom pravi je odabir za doručak, ako trebate drugačiji, a topli obrok. Pohana salama sa sirom svima će se svidjeti – od odraslih do djece i svi će tražiti još. Stoga, kako se pohana salama sa sirom priprema?
Pohana salama sa sirom priprema se jednostavno, od svega nekoliko sastojaka:
- 30 dkg salame u komadu - najbolje pileća prsa
- 15 dkg tvrdog sira gauda ili mozzarela
- 2 jaja
- malo krušnih mrvica
- prstohvat soli
- ulje za prženje
Pileću salamu nareži narežite na fete od 1 centimetra. Salamu zamotajte u kriške sira te pričvrstite čačkalicama. Jaje umutite sa soli, a zatim salamu omotanu sa sirom natopite u jajetu pa zatim u krušnim mrvicama. Pecite u dobro zagrijanom ulju dok ne poprimi žuto-zlatnu boju.
Pohana salama sa sirom odlično se slaže s jajima, povrćem i tostom tako da vam je kraljevski doručak zagarantiran!