Kuharice /

Pohana cvjetača odličan izbor za prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pohana cvjetača može poslužiti kao međuobrok, prilog ili predjelo. Za pripremu pohane cvjetače trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a priprema je veoma brza i jednostavna.

15.9.2022.
11:21
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko nemate svježu cvjetaču, možete koristiti i smrznutu. Cvjetaču možete pohati u tavi ili u pećnici.

Sastojci potrebni za pripremu pohane cvjetače su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • cvjetača
  • krušne mrvice
  • origano
  • jaja
  • mljevena paprika
  • sol, papar

Upute za pripremu pohane cvjetače:

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. U tanjuru umutite jaja i dodajte papriku, sol, papar i malo origana. Ponovno umutite da se dobro sjedini.
  3. U drugi tanjur stavite krušne mrvice i ponovno malo origana.
  4. Svaki cvjetić cvjetače umočite u smjesu jaja, pazeći da je potpuno obložen, zatim u smjesu od krušnih mrvica i stavite na pripremljeni lim za pečenje. Nastavite dok ne završite sa svim cvjetićima.
  5. Pecite 30-40 minuta ili dok ne porumene. Poslužite s preljevom ili omiljenim umakom za umakanje ili kao prilog.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo