Kuharice / Pohana cvjetača odličan izbor za prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pohana cvjetača može poslužiti kao međuobrok, prilog ili predjelo. Za pripremu pohane cvjetače trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a priprema je veoma brza i jednostavna.

15.9.2022.
11:21
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko nemate svježu cvjetaču, možete koristiti i smrznutu. Cvjetaču možete pohati u tavi ili u pećnici.

Sastojci potrebni za pripremu pohane cvjetače su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • cvjetača
  • krušne mrvice
  • origano
  • jaja
  • mljevena paprika
  • sol, papar

Upute za pripremu pohane cvjetače:

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. U tanjuru umutite jaja i dodajte papriku, sol, papar i malo origana. Ponovno umutite da se dobro sjedini.
  3. U drugi tanjur stavite krušne mrvice i ponovno malo origana.
  4. Svaki cvjetić cvjetače umočite u smjesu jaja, pazeći da je potpuno obložen, zatim u smjesu od krušnih mrvica i stavite na pripremljeni lim za pečenje. Nastavite dok ne završite sa svim cvjetićima.
  5. Pecite 30-40 minuta ili dok ne porumene. Poslužite s preljevom ili omiljenim umakom za umakanje ili kao prilog.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo