Jeste li probali pripremiti pljeskavice bez mesa? Umjesto mesa iskoristite tikvice i napravite pljeskavice od tikvca. Kako se rade pljeskavice od tikvica?
Pljeskavice od tikvica sastojci:
- 2 šalice tikvica
- luk
- ½ šalice krušnih mrvica
- 2 velika jaja
- ½ žličice soli
- kajenski papar
- 3 velika tvrdo kuhana bjelanjka
- 2 žlice ulja
- 4 peciva za hamburger
- zelena salata, rajčica i luk
Pljeskavice od tikvica priprema:
Luk i tikvice sitno naribajte. Ocijedite višak tekućine tikvice i luka. Osušite ih. U maloj zdjeli pomiješajte tikvice, luk, krušne mrvice, jaja, sol i kajensku papriku. Dodajte bjelanjke.
Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, kada se tava i ulje zagriju, smanjite vatru na nisku. Ubacite pljeskavice, lagano pritisnite da se spljošti. Pecite tikvice s obje strane po nekoliko minuta. Izvadite pljeskavice od tikvica i stavite ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom.
Dodajte preostale pljeskavice i također preostalu žlicu ulja. Pritisnite lopaticom, kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, okrenite i dovršite kuhanje 10 minuta. Stavite na papirnati ubrus da se ocijedi. Poslužite na pecivima s dodacima kao što su zelena salata, rajčica i luk.