Kuharica /

Pljeskavice bez luka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pljeskavice su ukusan obrok koji se može pripremiti u mnogim varijantama, no mnogi izbjegavaju luk u svojoj hrani. Srećom, postoji način da se pripreme ukusne pljeskavice bez luka. Saznajte kako.

12.4.2023.
16:03
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept jednostavan je za pripremu i ne zahtijeva puno sastojaka. Uz to, pljeskavice bez luka se mogu kombinirati s različitim prilozima, poput salate, pečenog povrća ili pire krumpira.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g mljevenog mesa (junećeg ili svinjskog)
  • 1 jaje
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica soli
  • pola žličice papra
  • 2 žlice ulja za pečenje

Kako se pripremaju pljeskavice bez luka?

Stavite mljeveno meso u zdjelu i dodajte jaje, krušne mrvice, senf, sol i papar. Dobro promiješajte sve sastojke dok se ne sjedine. Oblikujte smjesu u 4 pljeskavice jednake veličine. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je ulje vruće, stavite pljeskavice u tavu i pecite ih 6-8 minuta sa svake strane dok ne budu zlatno smeđe boje i potpuno pečene. Vaše pljeskavice bez luka su gotove.

Pljeskavice bez luka mogu biti izvrsna opcija za one koji ne vole ili ne podnose luk. Sada kada znate kako pripremiti pljeskavice bez luka, slobodno isprobajte ovaj recept i uživajte u ukusnom obroku bez luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo