Ova pita od limuna i badema je toliko ukusna da se topi u ustima. Poprilično je osvježavajuća pa se odlično slaže uz kavu u ljetnim danima. Kako napraviti pitu od limuna i badema?
Tijesto za pitu od limuna i badema:
- 15 dkg šećera
- vanilin šećer
- prašak za pecivo
- 25 dkg glatkog brašna
- jaje
- 6 dkg maslaca
- žlica mlijeka
Krema za pitu od limuna i badema:
- korica i sok dva limuna
- 4 jaja
- 10 dkgmaslaca
- 10 dkg badema
- 10 dkg šećera
Priprema pite od limuna i badema:
U zdjelu stavite sve sastojke koji su namijenjeni za izradu tijesta. Zamijesite tijesto koje će biti glatko. Tijesto ne smije biti ljepljivo. Izvaljajte ga na veličinu kalupa u kojem ćete peći pitu. Kalup nauljite i stavite tijesto u njega.
Za pripremu kreme pomiješajte bademe i šećer. Naribajte koricu limuna te ga ocijedite. Limun dodajte bademima i šećeru. Na smjesu koju već imate dodajte rastopljeni maslac. Na posljetku dodajete jaja. Bitno je napomenuti da jaja prije dodavanja u kremu malo umutite. Sve zajedno miješajte dok se ne poveže.
Kremu ravnomjerno rasporedite na tijesto i sada je pita od limuna i badema spremna za pećnicu. Pecite je na 180 stupnjeva Celzijevih 20 minuta do pola sata.