Recept i priprema /

Pita od limuna i badema osvježavajući desert

Image

Kombinacija limuna i badema pripremljena kao pita oduševit će vas. Pratite recept i napravite ukusni i sočnu pitu od limuna i badema.

13.7.2022.
15:02
VOYO logo

Ova pita od limuna i badema je toliko ukusna da se topi u ustima. Poprilično je osvježavajuća pa se odlično slaže uz kavu u ljetnim danima. Kako napraviti pitu od limuna i badema?

Tijesto za pitu od limuna i badema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 15 dkg šećera
  • vanilin šećer
  • prašak za pecivo
  • 25 dkg glatkog brašna
  • jaje
  • 6 dkg maslaca
  • žlica mlijeka

Krema za pitu od limuna i badema:

  • korica i sok dva limuna
  • 4 jaja
  • 10 dkgmaslaca
  • 10 dkg badema
  • 10 dkg šećera

Priprema pite od limuna i badema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelu stavite sve sastojke koji su namijenjeni za izradu tijesta. Zamijesite tijesto koje će biti glatko. Tijesto ne smije biti ljepljivo. Izvaljajte ga na veličinu kalupa u kojem ćete peći pitu. Kalup nauljite i stavite tijesto u njega.

Za pripremu kreme pomiješajte bademe i šećer. Naribajte koricu limuna te ga ocijedite. Limun dodajte bademima i šećeru. Na smjesu koju već imate dodajte rastopljeni maslac. Na posljetku dodajete jaja. Bitno je napomenuti da jaja prije dodavanja u kremu malo umutite. Sve zajedno miješajte dok se ne poveže.

Kremu ravnomjerno rasporedite na tijesto i sada je pita od limuna i badema spremna za pećnicu. Pecite je na 180 stupnjeva Celzijevih 20 minuta do pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo