Pirjana mrkva može se koristiti kao prilog za mnoga jela. Izvrsna stvar u vezi prijane mrkve je to što možete pripremati komade cijele mrkve. Ovdje donosimo recept za pirjanu mrkvu, ali to je samo prijedlog, vi možete izmijeniti recept prema vašim željama. Djeca će obožavati pirjanu mrkvu pripremljenu na ovaj način. Slijedi recept za pirjanu mrkvu.
Sastojci potrebni za pripremu pirjane mrkve su sljedeći:
- 300 ml temeljca od povrća
- 300 g mrkve
- 2 žlice maslaca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica zdrobljenih sjemenki komorača
Kako se priprema pirjana mrkva?
Zagrijte povrtni temeljac, pa mrkvu stavite u duboku tavu. Dodajte maslac, šećer, sjemenke komorača i vruć temeljac. Začinite pirjanu mrkvu po želji. Pirjajte bez poklopca na srednje jakoj vatri 25-30 minuta ili dok se mrkva ne skuha, a tekućina se reducira i postane sjajna. Pirjana mrkva može stajati u hladnjaku do 1 dan. Lagano zagrijte mrkvu u tekućini prije posluživanja.