Jela s mrkvom /

Pirjana mrkva odlična izbor za prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Ne gubite vrijeme na guljenje i sjeckanje mrkve samo pirjajte mlade mrkve s maslacem, šećerom i sjemenkama komorača za savršen prilog. Donosimo recept kako se radi pirjana mrkva.

10.11.2022.
11:59
Pixabay
VOYO logo

Pirjana mrkva može se koristiti kao prilog za mnoga jela. Izvrsna stvar u vezi prijane mrkve je to što možete pripremati komade cijele mrkve. Ovdje donosimo recept za pirjanu mrkvu, ali to je samo prijedlog, vi možete izmijeniti recept prema vašim željama. Djeca će obožavati pirjanu mrkvu pripremljenu na ovaj način. Slijedi recept za pirjanu mrkvu.

Sastojci potrebni za pripremu pirjane mrkve su sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 ml temeljca od povrća
  • 300 g mrkve
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica zdrobljenih sjemenki komorača

Kako se priprema pirjana mrkva?

Zagrijte povrtni temeljac, pa mrkvu stavite u duboku tavu. Dodajte maslac, šećer, sjemenke komorača i vruć temeljac. Začinite pirjanu mrkvu po želji. Pirjajte bez poklopca na srednje jakoj vatri 25-30 minuta ili dok se mrkva ne skuha, a tekućina se reducira i postane sjajna. Pirjana mrkva može stajati u hladnjaku do 1 dan. Lagano zagrijte mrkvu u tekućini prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo