Glavno jelo /

Umak od rajčice s tjesteninom i piletina - obrok za sve prigode

Image

Umak od rajčice s tjesteninom idealan je dodatak piletini. Kako pripremiti piletinu u umaku od rajčice s tjesteninom?

25.8.2021.
14:04
VOYO logo

Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom jedan je od načina kako možete pripremiti piletinu. Umak od rajčice dodatak je brojnim jelima, a savršeno se uklapa i s piletinom.

Kako pripremiti jelo Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu jela piletina u umaku od rajčice s tjesteninom potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 1 kg pilećih prsa bez kosti i kože
  • žličica maslinovog ulja
  • 2 žličice ružmarina
  • pola žličice soli
  • ljutika
  • češanj češnjaka
  • mljeveni klinčić
  • 3 žlice octa balsamico
  • 6 rajčica narezanih na kockice
  • 1/4 šalice pilećeg temeljca
  • 1/4 šalice nasjeckanog bosiljka
  • 50 dkg tjestenine prema želji

Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.

Pileća prsa začinite sa soli i ružamrinom. Zatim, na ulju na tavi pržite pileća prsa sa svih strana.

Nakon što su gotova, neka odsojte oko 5 minuta.

Ljutiku i češnjak stavite pržite na tavu oko 2 minute, dodajte ocat i kuhajte dok ocat ne ispari. Zatim dodajte rajčicu i juhu. Prokuhajte i pirjate dok rajčica ne omekša. Na kraju dodajte bosiljak. Dobivenim umakom prelijte piletinu, poslužite je s tjesteninom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom je gotova, poslužite je dok je još topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo