Recepti za pripremu piletine su brojni, a kombinacija piletine s povrćem daje savršeno glavno jelo. Jeste li probali kombinirati piletinu s mladim bobom?
Donosimo recept za pripremu jela piletina s mladim bobom.
Sastojci za pripremu piletine s mladim bobom:
1 žličica biljnog ulja
1/2 šalice boba
1 kilogram pilećih prsa bez kože bez kože izrezanih na komadiće
2 žličice mljevenog češnjaka
1/4 šalice pileće juhe
1/4 šalice soja sosa
3 žlice meda
2 žličice kukuruznog škroba
sol i papar po ukusu
Upute za pripremu piletine s mladim bobom:
Zagrijte 1 žličicu ulja u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte bob i kuhajte otprilike 3-4 minute ili dok ne omekša. Bob izvadite iz tave, stavite na tanjur i poklopite. Obrišite posudu papirnatim ubrusom i pojačajte vatru. Dodajte preostalu žlicu ulja.
Komadiće piletine začinite solju i paprom te ih dodajte u tavu u jednom sloju - možda ćete ovaj korak morati raditi u serijama. Kuhajte 3-4 minute sa svake strane do zlatno smeđe boje i skuhajte. Dodajte češnjak u tavu i kuhajte 30 sekundi.
Dodajte bob natrag u tavu i kuhajte još 2 minute ili dok se ne zagrije.
U zdjeli umutite pileću juhu, med i umak od soje. U manjoj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob sa žlicom hladne vode. Smjesu od sojinog umaka prelijte preko piletine i mahuna; kuhajte 30 sekundi.
Umutite kukuruzni škrob i stavite da zavrije te kuhajte još 1 minutu ili dok se umak tek počeo zgušnjavati, neprestano miješajući.
Piletinu s mladim bobom poslužite odmah, po želji s rižom.