Jela iz woka /

Piletina iz woka na slatko kiseli način odlično glavno jelo

Image

Kako napraviti piletinu iz woka na slatko kiseli način? Donosimo savršen recept za rajsku kinesku piletinu iz woka na slatko kiseli način.

1.10.2021.
10:35
VOYO logo

Piletina iz woka na slatko kiseli način odlično je jelo koje će vas oduševiti. Pripremite ovo jelo i poslužite ga kao glavno jelo.

Sastojci za pripremu jela piletina iz woka na slatko kiseli način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za slatki i kiseli umak:

  • Pola šalice vruće vode(120 ml)
  • 1/4 žličice soli
  • 2 žlice šećera (25 g)
  • žlica kečapa
  • 1/2 šalice soka od ananasa (120 ml)
  • 3 žlice vinskog octa

Sastojci za pripremu piletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 g pilećih prsa ili bedara bez kože bez kože
  • 2 žlice vode
  • 1/8 žličice češnjaka u prahu
  • 1/4 žličice luka u prahu
  • 1/2 žličice sezamovog ulja
  • 1/8 žličice bijelog papra
  • 1/2 žličice soli

Pohanje:

  • 3/4 šalice univerzalnog brašna (100 g)
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 2/3 šalice ledene vode (160 ml)
  • 1 žlica biljnog ulja (ili ulja repice, plus više za prženje)

Ostatak jela:

  • 2/3 šalice komadića ananasa iz konzerve (izborno)
  • 1 žlica ulja
  • 1/4 šalice crvenog luka (narezanog na komade)
  • 1/4 šalice crvene paprike (narezane na komade)
  • 1/4 šalice zelene paprike (narezane na komade)
  • 2 žlice kukuruznog škroba (pomiješanog s 2 žlice vode)

Piletina iz woka na slatko kiseli način priprema:

Kako pripremiti umak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvojite ½ šalice soka od ananasa iz limenke ananasa i rezervirajte ⅔ šalice komadića ananasa (ako ih koristite). Stavite na stranu. Pomiješajte vruću vodu, sol, šećer i kečap. Miješajte dok se sol i šećer ne otope, a zatim dodajte ocat i sok od ananasa (ako ga koristite). Ako ne koristite sok od ananasa, zamijenite s ½ šalice vode ili pilećeg temeljca. Stavite na stranu.

Marinada piletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite svoju piletinu na jednolične komade od 1 inča (za ravnomjerno kuhanje) i stavite u zdjelu. Dodajte češnjak i luk u prahu, sezamovo ulje, bijeli papar i sol. Miješajte dok svi komadi ne budu jednako premazani i ostavite da odstoje 5 minuta.

Smjesa za pohanje:

U zdjeli pomiješajte višenamjensko brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te dodajte 2/3 šalice ledene vode. Vilicom miješajte dok ne dobijete tijesto i umiješajte 1 žlicu ulja. Stavite na stranu.

Prženje piletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u malom loncu dok ne dosegne 170 stupnjeva. U tijesto stavite 5 do 6 komada marinirane piletine. Štapićem, vilicom ili prstima premažite piletinu u tijesto i polako stavite svaki komad u ulje. Pažljivo okrećite piletinu. Pržite oko 2 minute ili dok tijesto ne postane svijetlo zlatno smeđe i hrskavo. Uklonite žlicom i pustite da se višak ulja ocijedi prije stavljanja na stalak ili tanjur obložen papirnatim ručnikom.

Priprema u woku-u:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte 1 žlicu ulja repice u woku na srednje jakoj vatri, pa dodajte crveni luk i papriku. Pržite 30 sekundi uz miješanje. Zatim dodajte slatko -kiseli umak koji ste prethodno pripremili i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru da se umak krčka. Promiješajte smjesu od kukuruznog škroba sa slatko kiselim umakom. Umak bi trebao biti dovoljno gust. Smanjite vatru i sada je vrijeme da po želji dodate još soli, octa ili šećera. Dodajte komadiće ananasa (ako koristite) i miješajte dok se ne zagrije. Došao je trenutak da dodate pohanu piletinu u wok i pomiješajte. Piletina iz wok – a na slatko kiseli način je gotova. Poslužite odmah!

pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo