Za idući ručak: Piletina iz pećnice na talijanski način. Svježe talijansko začinsko bilje i začini čine piletinu iz pećnice izvanzemaljski slasnom. Donosimo recept za pripremu jela piletina iz pećnice na talijanski način.
- Vrijeme pripreme: 5 minuta
- Vrijeme kuhanja: 15 minuta
- Ukupno vrijeme: 20 minuta
Sastojci za pripremu piletine iz pećnice na talijanski način:
- Pakiranje od 350 g pilećih fileta narezanih na male komadiće
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica sušenog origana
- 1 crveni luk, tanko narezan
- 2 češnja češnjaka, tanko narezanog
- 1 žlica pinjola
- 2 žlice grožđica
- 80 g pakiranja gotovog opranog špinata
Piletina iz pećnice na talijanski način priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 ° C. Piletinu stavite u zdjelu s 1 žličicom maslinovog ulja, origanom, lukom, češnjakom, pinjolima i malo začina. Sve zajedno pomiješajte. Sada piletinu stavite u posudu za pečenje, rasporedite u tankom sloju i pecite 12-15 minuta dok se piletina ne ispeče tako da nema ružičastog mesa i sokova koji cure iz piletine.
2. Dodajte grožđice i špinat u lim, okrećući sastojke da se pomiješaju. Vratite u pećnicu još 1-2 minute dok špinat ne uvene. Žlicom stavljajte na tanjure za posluživanje i pokapajte preostalim uljem u kojem se piletina iz pećnice na talijanski način pekla. Piletina na talijanski način iz pećnice vrlo je ukusna za posluživanje s toplim domaćim kruhom.