Bijelo meso možete se pripremati na različite načine, prema različitim receptima. Pileći saft od bijelog mesa odličan je izbor za ručak. Ovo ukusno i zastinog jelo jednostavno se priprema i gotovo je za smo sat vremena. Recept prilagodite svom ukusu i uz osnovne začin esol i papar dodajte začine prema želji.
Pileći saft od bijelog mesa sastojci:
- 2 pileća filea
- 2 zabatka
- luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice glatkog brašna
- 2 žlice temeljca od piletine
- šalica vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- začini prema želji
Pileći saft od bijelog mesa priprema:
Na maslacu na tavi dinstajte luk i češnjak. Kada omekšaju maknite luk na tanjur, a na istom maslacu dinstajte meso. Dinstajte meso tako dugo dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svake strane.
I meso stavite na tanjur zajedno s lukom. Na tavu s maslacem stavite brašno i napravite smjesu. Dodajte temeljac od piletine i stalno miješajte kako ne bi nastale grudice.
Vratite luk i meso na tavu te promiješajte. Neka sve zajedno lagano zakuha, začinite prema želji i kuhajte dok ne dobijete gusti saft.
Pileći saft od bijelog mesa je gotov. Jelo poslužite odmah nakon pripreme, najbolje je kada je toplo.