Kada želite pravilno ispeći lisnato tijesto uvijek zagrijte pećnicu minimalno 15-20 minuta prije pečenja. Lisnato tijesto ovisi o ravnomjernoj toplini da se diže i napuhne. Stavite peciva na dva centimetra jedno od drugog.
Ako želite tanko i prhko tijesto koje nije jako napuhano, nepečeno lisnato tijesto izbockajte po dužini viljuškom, time će para izlaziti tijekom pečenja.
Za ravnije tijesto bez puno listanja izbockajte tijesto vilicom, na vrh stavite papir za pečenje, a zatim na to stavite 1-2 lima za kolačiće da se utegne.
Ako radite punjeno lisnato tijesto, za pravilno pečenje stavite ga na lim za pečenje prije dodavanja preljeva ili nadjeva.
Za jako tanko, prhko lisnato tijesto, prije pečenja stavite drugi lim za pečenje na punjeno tijesto. Prilikom pripreme, nadjevi od lisnatog tijesta trebaju biti sobne temperature. Ako su vrući, mogu početi topiti slojeve lisnatog tijesta, što će utjecati na sposobnost tijesta da se diže i napuhne.
Kad pečete lisnato tijesto, imajte na umu da je gotovo kad je zlatno i pufasto.