Kuharica /

Pečenje lisnatog tijesta - kako pravilno ispeći lisnato tijesto

Image
Foto: Pixabay

Ukusno lisnato tijesto pravi je specijalitet kada se napravi kako treba. Kako pravilno ispeći lisnato tijesto?

7.1.2022.
16:17
Pixabay
VOYO logo

Kada želite pravilno ispeći lisnato tijesto uvijek zagrijte pećnicu minimalno 15-20 minuta prije pečenja. Lisnato tijesto ovisi o ravnomjernoj toplini da se diže i napuhne. Stavite peciva na dva centimetra jedno od drugog.

Ako želite tanko i prhko tijesto koje nije jako napuhano, nepečeno lisnato tijesto izbockajte po dužini viljuškom, time će para izlaziti tijekom pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ravnije tijesto bez puno listanja izbockajte tijesto vilicom, na vrh stavite papir za pečenje, a zatim na to stavite 1-2 lima za kolačiće da se utegne.

Ako radite punjeno lisnato tijesto, za pravilno pečenje stavite ga na lim za pečenje prije dodavanja preljeva ili nadjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za jako tanko, prhko lisnato tijesto, prije pečenja stavite drugi lim za pečenje na punjeno tijesto. Prilikom pripreme, nadjevi od lisnatog tijesta trebaju biti sobne temperature. Ako su vrući, mogu početi topiti slojeve lisnatog tijesta, što će utjecati na sposobnost tijesta da se diže i napuhne.

Kad pečete lisnato tijesto, imajte na umu da je gotovo kad je zlatno i pufasto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo